25 Nisan 2013 Perşembe

Ikea Kurabiyesi



Evet, Ikea'daki mavi kutulu kurabiyelerden yapıyoruuz.. Şu memlekette evine Ikea'nın bir eşyası girmedik hane kaldı mı bilmiyorum... Hal böyleyken o güzel tarçınlı kurabiyeler niye girmesin? Ikea'ya bahar gelmiş dediler, kuzuyla kalktık gittik. Sonra hatırladık, biz bu kurabiyelerin tarifini bi yerlerde görmüştük. kitcheninred.com 'a bu güzel tarif için çok teşekkür ediyorum. Zevkle ziyaret edilen, güzel bir blog, tavsiye ederim...
Benim sabırsız kuzu yine kurabiye yapalım diye tutturunca, ki anne burada asıl derdin kurabiye yemek değil süslemek olduğunun gayet farkındadır!, işe koyulduk. Oldukça kolay bir şekilde toparlanan ve pişerken şekli bozulmayan bu kurabiyeleri önce bir hevesle kalıplarla şekillendirdi... Baktı ki bi türlü bitmiyor, anne bu kalan hamurları napıcaz diye sordu. Hepsini pişireceğimizi öğrenmek sabırsızlığını arttırdı. İlk parti fırından çıkar çıkmaz, hadi sen devam et, ben süslemeye başlıyayım kısmına geçtik. Soğusunlar önce biraz yanıtı memnuniyetsizlik yaratsa da mutfakta bize eşlik eden Nil Karaibrahimgil cd'si keyifleri tekrar yükseltti. Sonra kuzuyu durdurabilene aşk olsun... Aldı sazı eline, bir yandan dans etmeler bir yandan kurabiye süslemeler... Eh biz biraz eğlendik, evimizi mis gibi kurabiye kokuttuk, tarifini de size uçurduk :)

Malzemeler:
1/2 cup erimiş tereyağı (120 gr)
1/2 cup toz şeker veya esmer şeker ( ben toz şeker kullandım)
1/2 cup pekmez ( 120 ml)
1 yumurta sarısı
2 cup elenmiş un ( benimki 2 cup+ 3/4 cup un aldı)
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 silme tatlı kaşığı zencefil

Yapılışı:
Yağ ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Pekmez ve yumurta sarısını ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve zencefili de ekleyerek mikserle hamur haline getiriyoruz. Sonrasında unlu zemine alarak elimizle yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Yine unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında ( isterseniz daha ince de açabilirsiniz) açarak kalıplarla şekillendiriyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırında 10-11 dk ( benimki 7-8 dk'da pişti) pişiriyoruz. İkinci tepsi daha çabuk pişecektir. İlk çıkardığınızda yumuşak olacaktır, 1-2 dk'da toparlar. 
Sonrasında ister süsleyin, ister sade bırakın, tadı gerçekten aynen mavi kutudaki gibi. 

* 7 fili hepimize şans getirsin diye fotoğraflamak istedik biz anne-kız.. En güzel filler elbette onun tatlı ellerinden çıktı. 
* Gönlünüzdeki tüm dileklerin hakkınızda hayırlı olmasını dilerim, fillerimiz de şansınızı arttırsın da arttırsınn ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder