23 Nisan 2013 Salı

Bir Değişik Mantar



O kadar aceleye geldi ki fotoğraflarım, resme bakıp da bu ne yahuu bu yenir mi deseniz vallahi haklısınız. İlk yapışımda bu fotoğrafları yenileyeceğim. Ama kararlarınızı dış görünüşe göre değil de iç sesinize göre veriyorsanız tarifi bir okuyun derim. Kardeşimin bir arkadaşından aldığı, bana anlattığı anda uygulamaya karar verdiğim, mantar yemeyen diğer kardeşimin bile bayılarak yediği bir değişik mantar işte... Kuzum zaten mantara bayıldığı için her türlü mantarı afiyetle yer, bu türlü pişmişini de zevkle yedi... Belki şimdi amaaan böyle de mantar mı olur deyip geçeceksiniz, ama birgün iç sesiniz eğer ki yahu bir deneseydin belki sevecektin derse buyrun biz burdayız; bir değişik ama leziz bir mantarız...

Bu arada sevgili kardeşimin 2 tarifi burada yer almış olduğuna göre artık marifetli bir aşçı olma yolunda baya yol katetmiş olduğu da tescillendi. Laf aramızda onun ellerinden çıkan menemen'in hastasıyım. Eli lezzetli kardeşime sevgiler :)

Malzemeler:
1 pkt (400 gr) mantar ( dilimli de olur, siz de çok kalın olmayacak şekilde dilimleyebilirsiniz)
2 kırmızı biber ( kapya)
2 yumurta
Arzu ettiğiniz miktarda rendelenmiş kaşar
Tuz

Yapılışı:
Öncelikle menemen'e doğrar gibi doğradığımız biberleri ister zeytinyağında ister tereyağında çok yumuşamayacak şekilde biraz kavuruyoruz. Sonra yıkayıp doğradığımız mantarları ilave ediyoruz. Güzelce kavuruyoruz. Ağzı kapalı olursa güzel yumuşuyor, ama karıştırmayı unutmayalım. Mantarlarımız suyunu çekip iyice kavrulunca 2 yumurtayı çırparak ekliyoruz. Karıştıra karıştıra yediriyoruz. Yumurtalar pişmeye yakın rendelenmiş kaşarı serpiyoruz. Mümkünse sıcak servis ediyoruz.

* Vallahi benim de ilk tepkim olur mu yahu oldu. Sonra ne kaybederim ki dedim. İyi ki öyle demişim, pişirdiğim herkesten tam not aldı. Zevkle yendi. Tarifi istendi. Yumurta kayboluyor mantarların arasında. Kahvaltı için de akşam yemeğinde alternatif meze olarak da harika bir lezzet. 
*Mantarlar kıyafetleriyle karşılanıp lezzetleriyle uğurlanırlar :) Damağınızdan leziz bir tatla uğurlansın eğer bir şans verirseniz bu mantara :))

1 yorum:

  1. canım senin marifetlerin yanında benimki çok küçük şeyler .senden çok şey öğreniyorum,tariflerini deniyorum çok güzelller elllerine sağlık.Tuba

    YanıtlaSil