2 Mart 2013 Cumartesi

Cupcake brownie

Bu cupcake'leri yaparken her zaman kullandığım brownie tarifimin yarı ölçülerini kullandım, 12 adet brownie elde ettim. İsterseniz bu şekilde yapabilir isterseniz tam ölçüleri uygulayıp klasik brownie şeklinde pişirebilirsiniz. Klasik şeklini de bir gün fotoğraflandırıp buraya koyarım :) Evet hepimizin mutlaka bir brownie tarifi vardır ve eminim çok güzeldir, biraz sunum farkıyla nasıl değişik sonuçlar elde edebiliriz mantığından hareketle tarif defterinizi bir de bu gözle değerlendirin derim. Kolay gelsin :)
Sizlere tam ölçüleri veriyorum, yarım ölçü uyguladığımı tekrar hatırlatarak tarife geçiyorum. 

Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
250 gr erimiş margarin
25 gr kakao
2-2,5 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice beyazlayana kadar çırpıyoruz( başarılı keklerin en önemli püf noktasıdır). Süt, yağ ve kakao'yu ekliyoruz. Hepsini iyice karıştırıp büyükçe 1 su bardağı ayırıyoruz.( bardaklarımızın boyutları hepimizde farklı farklı, ıslak bir brownie severseniz eğer normal bir su bardağından 1,5 bardak ayırın derim)
Kalan karışıma un ve kabartma tozunu ekleyip muffin kağıtlarına paylaştırıyoruz.( Üstten 1 parmak boşluk bırakmayı unutmayın, yoksa keklerimiz taşar). 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz, muffin şeklinde yapınca daha çabuk pişeceğini unutmuyoruz. 
Fırından çıkınca sıcakken kürdanla biraz delip ayırdığımız sosu paylaştırıyoruz. Klasik bir tarifi bambaşka bir havaya sokup afiyetle tadını çıkarıyoruz.

5 yorum:

  1. Bettycigim bir de sevdiğin bir cheesecake tarifi yazarsan tadından yenmez.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Süper tarif... Starbucks in büyük ve lezzetli görünen muffinleri hayal kırıklığı oldu her seferinde benim için...bir kafe açsan da yesek ağız tadıyla..dertlendim bak şimdi.

    YanıtlaSil
  4. Canım arkadaşım, eklemez miyim hiç? Evet sana katılıyorum, o güzel görüntüye hep lezzetsiz, kuru kuru muffinler yiyoruz starbuks'ta. Ah ah evrene biraz da bu konuyu kuantumla bakalım :)

    YanıtlaSil