12 Mart 2013 Salı

Çıtır hamsi & Havuçlu-yoğurtlu patates

Bu hamsiler gerçekten adlarına yaraşır çıtırlıktalar. Hem denizden yeni çıktılar hem nar gibi kızarıp soframıza düştüler. Küçükken neden severek tüketmediğimi asla anlayamadığım balıkla uzuunca bir süredir gayet iyi anlaşıyoruz. Sağlık açısından gerekliliği de su götürmez bir gerçek. Neyse ki kızım sıkı bir balık sever, allahtan o konuda sıkıntı yaşamıyoruz. Burada bir ölçü veremiyorum bu yemekle ilgili, zaten ihtiyacınız da yok. Hem benden daha güzel pişirdiğinizden de eminim, sadece mutfağımda pişenleri buraya koyma isteğimden dolayı yazıya döktüm :) 
Yanına nedense birşey daha yapma ihtiyacı hissettim ve havuçlu yoğurtlu patates yaptım, çok da gerekli diil yani karışık salata fazlasıyla yeterli, bunu patatesin yarısı kaldığında idrak etmem biraz geç oldu tabi :) Kolay bir yemek yaptığımda neden yanına ille de bişeyler daha yapasım geliyor bunu uzmanların görüşlerine bırakıp tarife geçiyorum:))

Malzemeler:
Ayıklanmış hamsi
Mısır unu
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı:
Hamsileri güzelce yıkıyoruz. Hafif tuzluyoruz. Mısır ununu da biraz tuzla karıştırıp yayvan bir tabağa koyuyoruz. Hamsileri itinayla mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. 
Sonra bu iş fazla kolayımıza geldi diye kaşınıp havuçlu patatese geçiyoruz:

Malzemeler:
3 orta boy patates
3 küçük havuç
Sarımsaklı yoğurt

Patatesi haşlıyoruz, sıcakken çatalla ezip tuz ve az zeytinyağı ilave ediyoruz. Havuçları rendeleyip 1 kaşık zeytinyağında hafif yumuşayana dek soteliyoruz. 
Hayalimiz patatesin üzerine havucu yaymakken havucun azlığını fark edip onu da patatesle karıştırıyoruz. Kabımıza bastırarak yayıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp pul biber serpiyoruz.

* Evet bu salatanın çok değişik sunum şekiileri var, ilerde onları da yapar buraya koyarız.

* Bazı mutfak kazaları güzel lezzetlerle sonuçlanabilir :)

* Merak etmeyin, bizim kız yoğurtsuz yedi patatesi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder