26 Mart 2013 Salı

Şekerli Börekcikler

Bazen mutfakta hızlı olmak gerekiyor. Herşey öyle bir üst üste denk geliyor ki, kendinizi motor takmış oradan oraya koştururken bulabiliyorsunuz. Eviniz mim, ikramlarınız inci gibi dizilmiş beklerken kimse gelmiyor, ne zaman ki azıcık kaytardınız; hoop misafir :) Hepimizin başına gelmiştir öyle değil mi? Ve böyle zamanlarda kişisel hız limitlerinize siz bile şaşabilirsiniz. Gözünüzde büyütüp durduğunuz herşeyi pıt diye yapıp üstüne süslenebilmeniz size anlık bir madem bunları bu kadar çabuk yapabiliyodum niye saldım ki düşüncesi yaşatır. 
Evet yalnız değilsiniz, hepimiz zaman zaman yaşıyoruz. Kişisel tatlı tembelliklerimiz, üşengeçliklerimiz olmasa böyle şip şak tarifler nasıl gelişecek? 
Tarif kızımın sınıfında fenomen olmuş, meraklı prensesim bana nasıl yapıldığını kendince anlattı, yine de sevgili sınıf annemiz Pınar'dan tarifini almayı ihmal etmedim. Pınarcım tekrar teşekkürler, hayatımıza leziz bir tatlı kaçamak kattın :)
Bizi tanıyanlar şimdi içlerinden armut dibine düşermiş diyodur eminim, kızıma bak tarif marif almalar, bana anlatmalar ;) Buzdolabına asmış olduğum bir limonata tarifi var ki kendisinin, görmelisiniz. Yapıp burada paylaşıcam mutlaka, içine konan en değerli içeriği "gizli sır" başlığıyla vermiş, ama sizinle paylaşsam eminim kızmaz:)
Tarif kolay olunca çenem düştü, evinde her daim milföy bulunduranlardansanız ister ani gelen misafirlerinize, ister çocuğunuzun yanına atıştırmalık olarak, ister okuldan aç kurtlar gibi geldiğinde, ister ona minik bir sürpriz yapmak istediğinizde, isterseniz yalnızca kahve keyfinizi şenlendirmek için kendinize bu tatlı atıştırmalığı 2 dakikada kahve suyunuz kaynayana kadar yapın. Kendinizi şımartmayı asla ihmal etmeyin.

Malzemeler:
Dilediğiniz sayıda milföy
Su
Toz şeker

Yapılışı:
Kare bir milföy parçasını kesilebilir kıvama gelene dek oda sıcaklığında bekletiyoruz. Sonra tam 5 parçaya kesiyoruz. İnce dikdörtgenlerimiz oluyor böylece. Her parçaya fırçayla su sürüyoruz, bu suyun kurumasına izin vermeden üstüne bol toz şeker serpiyoruz.
170-180 derece ısıtılmış fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz. Sonra afiyetle yiyoruz.

* Üstüne tarçın yakışır bence. Bir daha sefere böyle deneyeceğim. Hayal gücümüze çok ilham veren bir tarif bu, düşünsenize neler neler yapılabilir böyle, denedikçe paylaşacağım.
* Milföye bu sade çıtırlığın bu kadar yakışacağını düşünemezdim, milföye karşı mesafeliyseniz, bunu kırma zamanı. Mutfaktaki cesaretiniz ve renkliliğiniz tüm hayatınızı kaplasın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder