2 Mart 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Kurabiye

Evet, kurabiye yaparken illa şeker hamuru illa katı yağa mahkum değiliz, zeytinyağıyla da harika kurabiyeler yapabilir, şeker hamursuz da onları gayet güzel süsleyebiliriz. Biraz hayal gücümüzü kullanırız ve evdeki malzemelerle hem de eğlenerek çocuklarımıza ev yapımı sağlıklı şeyler yedirebiliriz.
Tarif zeytinagaci.blogspot.com 'dan kendisine buradan teşekkür ediyorum, güzel blogundan sıkça faydalanıyorum :) Kurabiyelerin orjinal ismi "dört mevsim kurabiyeleri" affına sığınarak ismine zeytinyağlı kurabiye dedim ki içinde sadece katı yağ olduğu için kurabiyelere temkinli yaklaşan annelere ve arkadaşlarıma bir bakışta deneme arzusu versin..

Malzemeler:
125 gr zeytinyağı(3/4 su bardağı)
2 yumurta(1'inin beyazı üstüne)
3/4 su bardağı şeker
200 gr buğday nişastası
1 çay kaşığı limon suyu
1 pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un( yaklaşık 2,5 su bardağı)
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri karıştırıyoruz. Sırasıyla z.yağı,limon suyu, nişastayı ekliyoruz. Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş ekliyoruz. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurun 3'te birini ayırarak bu parçaya  2 yemek kaşığı kakao ekliyoruz.

Merdaneyle 1/2 cm kalınlığında açıp kalıplarla şekillendiriyoruz. Beyaz kurabiyelere kakaolu parçalarla, kakaolu kurabiyelere beyaz parçalarla süslemeler yapıyoruz, hayalgücünüzü konuşturma vakti :) Fırçayla yumurta beyazı sürüp 175 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

* Un miktarı kullandığımız markaya göre değişebiliyor, dikkatli ekleyelim.
*Çocuklarımızı bu eğlenceden mahrum bırakmayalım.
*Kakao markası da renk vermede önemli bir unsur, kullandığımız markaya göre miktar değişebilir.( ülker ve dr oetker iyi sonuç veren markalar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder