12 Mart 2013 Salı

Ev yapımı mini bazlama

Benim gibi herşeyi çocuğunuz gelmeden güzelce hazırladınız, evi toparladınız, artık kuzunuzu beklemedesiniz, birden tatlı bir sürprizle karşı karşıya kalıverdiniz: Evde ekmek yok. Giyinip çıkmak içinizden gelmiyor, marketi de bi ekmek için aramak istemedi canınız, eee n'olcak? Hadi buyrun mutfağa, mini mini bazlamalar yapıcaz, çocuğumuz gelir gelmez sıcak sıcak 2 tane indirivericek mideye, kalan da yukardaki gibi güzel bir kahvaltı keyfinin havalı eşlikçisi olucak. Buyrun:

Malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 silme tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik  hafif ılık su

Yapılışı:

Un ve toz mayayı harmanlıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyek elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Unun cinsine göre miktar değişeceğinden, suyu dikkatli koyalım. Yine de katı olursa arttırabiliriz. Bu hamuru vaktimiz ölçüsünde dinlenmeye alalım. ( benimki yarım saat kadar dinlenebildi)
Sonrasında zevkimize göre bezelere ayıralım. Ben 12 adet minik bazlama elde ettim ve cevizden biraz büyük bezeler hazırladım.
Hafif unlayarak hamurları azıcık inceltelim.( çok inceltmeyin, neticede ekmek niyetine yapıyoruz) 
İyice kızdırılmış yağsız tavada önlü arkalı pişirelim. Pişince üstlerini temiz mutfak beziyle örtelim ki yumuşak kalsınlar -anne usulü :)-

Mutfakta çareler ve yaratıcılık hiiiç tükenmiyor, keyifli mutfaklarda pişen, mutlu sofralara düşen lezzetli yemekleriniz bol olsun :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder