30 Mart 2013 Cumartesi

Cipsli Tavuk

Kolay mı kolay, pratik mi pratik, çocukları cezbeder mi cezbedeer... Eğer bir tavuk severseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Yıllarca güzel bir komşuluğu paylaştığımız, sonrasında taşınmasına rağmen hiç kopmadığımız canım Evren Ablamdan öğrendiğim bu yemeği her pratik yemeğe kaçışımda onu da sevgiyle anarak yaparım. Artık 70 yaşını devirmiş olan ve yenilikçi damak tadına pek de açık olmayan babamın bile zevkle tükettiği, arada bizzat kendisinin talep ettiği bir yemektir kendisi. İçindeki cips'e, aşırı tüketen bir çocuğum olmadığı için çok takılmam ben. Daha değişik baharat aromalı cipslerle denenirse nasıl olur bilemiyorum, deneyenler olursa beni de bilgilendirsin lütfen. 
Göğüs etiyle yapılmasını fazla öneremiyorum, çünkü kuru bir yemek. Ölçüleri arttırıp bütün tavuk kullanarak rahatlıkla misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Bütün tavuktaki göğüs eti damağınızı fazla rahatsız etmez. Yine de çok kuru olmasın derseniz baget kullanın. 
Tek başına öyle aman aman doyurucu olmayacaktır, ille de yanıma birini isterim diye tutturur, yalnız bırakmayın derim :) 
Cips kullandığımız için tavuğun haşlama suyuna da fazla tuz atmayın derim. Cipsin tuzu yeterli geliyor. Tavuğunuz zaten pişmiş olduğu için sadece üstü kızarana kadar fırınlayacağımız bu yemek tam bir zaman dostu.
Haydi birgün de bu pratik yemeği yapıp kalan vaktinizle kendinizi ödüllendirin :)

Malzemeler:
(Benim vereceğim ölçüler 2-3 kişiliktir. Fazlası için ölçüyü 2 katına çıkarmanız gerekir)
5 adet tavuk baget ( Benim kullandıklarım çok büyük bagetler değildi. Paket 354 gr'lık bir paketti)
1/2 kutu krema
1 ajda çay bardağı dolusu kırıklanmış sade patates cipsi( ben ruffles kullandım)
İsterseniz biraz karabiber ve pulbiber

Yapılışı:
Tavukları, suyuna 1 küçük soğan atarak haşlayalım. Soğuyunca elimizle tifterek çok minik olmayan parçalara ayıralım. Cipsi bir buzdolabı poşeti içinde elimizle ezerek iri parçaları da kalacak şekilde kırıklayalım. ( parçalanmış haliyle 1 ajda çay bardağı dolusu cipsimiz olacak) Kremayla buluşturduğumuz tavuk-cips karışımını nazikçe karıştırıp kaşığın sırtıyla bastırarak düzgün bir görünüme kavuşturalım. Karıştırırken nazik olalım ama kremanın her yere düzgünce karışmış olduğundan da emin olalım. Baharatları da arzunuza göre ekleyebilirsiniz. 190-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dk fırınlayalım. 
*Düzgün dilimler halinde çıkaramazsanız üzülmeyin, kaşıkla çabucak düzeltebiliyorsunuz. Çocukların zevkle tükettiklerinden emin olabilirsiniz.
* Her daim herşeye yeten zamanlarınız bol olsun :)

6 yorum:

  1. peki patates nasıl bir tat alıyor? meraktayım?

    YanıtlaSil
  2. Tavuğun yumuşaklığına güzel bir kıtırlık katıyor patates cipsi, dene mutlaka; yada gel bi dahaki menüde onu yapayım sana :)

    YanıtlaSil
  3. dün iftar için kurtarıcım oldu, bol bol da dua aldınız :)

    peki ben neden bu kadar geç bir teşekkür yorumu bıraktım? eşekliğimden elbette! ennnfesti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar mutlu oldum beğenmenize, ben teşekkür ederim benimle paylaştığınız için. Sevgiler :)

      Sil
  4. Dün akşam misafirlerime cipsli tavuk yaptım, çok beğendiler çok teşekkürler.Tuba

    YanıtlaSil