27 Mayıs 2013 Pazartesi

Meksika Fasulyesi Salatası



Yaz kendini iyiden iyiye hissettirdikçe sofralarımız hafifliyor, salatalar, mezeler kendine daha çok yer buluyor. Konserve yiyecekleri hiç tüketmemeye çalışıyoruz, ama meksika fasulyesini görünce uzun zamandır yapmadığımı farkettim. Her türlü malzemeyle bütünleşmeye müsait, her yemeğe güzel eşlik eden bir salata. Konserveyi iyice yıkayıp suyundan tamamen arındırarak kullanmak gerekiyor. Benim vereceğim ölçüler ve malzemeler tamamen o anki modumun eseridir, siz malzeme konusunda özgürlüğünüzü sonuna kadar kullanın. 
Aynı salatayı biraz kuru fasulyeyle karıştırıp 2 renkli olarak yapmak da mümkün. Kuru fasulye tüketimimiz de artık yavaş yavaş piyaz şekline kaymaya başlayacak. Yada domatesli-biberli-zeytinyağlı yaz versiyonu şekline... 
Mevsimin getirdiklerine hem ruhsal hem fiziksel hem de beslenme şekliyle nasıl da uyumlanıyoruz her yıl... Her sabah bizi bekleyen pırıl pırıl bir güneşle hep umut ve enerji dolu başlıyoruz güne, yalnız giysilerimiz değil beynimiz de hafifliyor. Bazı şeyleri akışına bırakmak azıcık daha kolay sanki yazın. Haliyle midemiz de payına düşeni alıyor, ben de hafiflemek isterim diyor, beni sıcaklar yoruyor bir de sen yorma diyor. Ağır yemekleri daha erken saatlerde tüketmezsek yere göğe sığamıyoruz yaz sıcaklarında. Mutfaklarımız karpuz-peynir moduna geçmeden salataları da hatırlamış olalım, bir akşam da soframızı böyle renklendirelim.

Malzemeler:
1 kutu konserve meksika fasulyesi
1 havuç (rendelenmiş)
2 salatalık ( 1'i rendelenmiş, diğeri ince halkalar şeklinde dilimlenmiş)
1 sap taze soğanın yeşil kısımları
1 domates ( küp küp doğranmış)
1/4 bağ ince kıyılmış maydanoz
1/4 bağ ince kıyılmış dereotu
1/4 bağ ince kıyılmış taze nane
Arzunuza göre zeytinyağı ve tuz
1 limon suyu
Dilerseniz mısır da ekleyebilirsiniz

Yapılışı:
İyice yıkanıp suyundan tamamen arındırılmış fasulyeyi tüm diğer malzemelerle birleştiriyoruz. Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu çırpıp bu sosu salataya gezdiriyoruz, iyice karıştırıyoruz. Halka doğranmış salatalıklarla süsleyip servis ediyoruz.

*Bu yaz iyice hafifletelim kendimizi, biraz rölantiye alalım endişelerimizi, korkularımızı.. Daha çok duymaya çalışalım iç sesimizi, daha az öfkelenelim... En çok kendime söylüyorum bunları emin olun, hepimiz için bir minik hatırlatma olarak kalsın burada... Söylemek kolay zira, dilerim uygulamak da kolay olsun... İyi haftalar...


2 yorum: