5 Mayıs 2013 Pazar

Pudingli Kolay Pasta



Tatlı pazarlar diliyoruumm herkeseee... Hıdrellez gelmişken onu tatlı tatlı karşılayalım dedik, kuzuyla geceden organik tambuğday unlu ekmeğimizi ve bu kendi kolay tadı olay pastamızı yaptık. Kahvaltı sonrası da afiyetle yedik. Hepimizin çocukluğunda tatlı izleri olan bisküvili pastaları eskiden ne çok yapardık diye düşündüm... Artık hep yeni ve değişik şeylerin peşindeyiz, arada eskileri de karıştırıp hatırlamalı... Her fotoğraf karesinde göreceğiniz gibi, kuzum yaparken de tadarken de çok eğlendi. Onun için oldukça yeni ve değişik bir tatlı oldu bu... Hayvancıklı çanta hediyesi münasebetiyle kuzuyla marketten aldığımız 3 pkt kakaolu pudingle ne yapacağımı düşünürken sevgili endininmutfagi.com bu pratik tatlıyı yeniden hatırlamama vesile oldu, çok teşekkür ederiimmm...
Hazır pudingleri oldum olası pek sevemedim, çocuklar için yemesi çok zevkli olsa da ben ev yapımı muhallebiyi tercih ederim. Yaptığım pudingleri çoğu zaman kaselere boşalttıktan sonra dibini 1 kaşık sıyırmak dışında tatmıyorum bile... Böylesi yemek açısından daha zevkli oldu kesinlikle, bisküviler özellikle 1 gece bekleyince keke dönüşüp yumuşacık oldular, kesince de oldukça şık göründüler. Tatlı kaçamaklarınız ve evdeki birikmiş pudingleriniz için azıcık zamanınız varsa haydi iş başına :

Malzemeler:
1 pkt sade pötibör bisküvi
1 pkt kakaolu pötibör bisküvi
1 pkt kakaolu puding
3,5 su bardağı süt

Yapılışı:
Öncelikle pudingimizi pişiriyoruz, normalden hafif sıvı iken altını kapatıyoruz. Baton kalıbımızın tabanını ve yanlarını streç filmle kaplayıp 1 sade bisküviyi puding'e batırıp dik olarak (uzun kenarına dik olarak) kalıba koyuyoruz. Yanına bir kakaolu bisküviyi puding'e batırıp yine dik olarak koyuyoruz. Bisküviler kabımızı doldurana kadar bu işleme devam ediyoruz. En son ilk başına ve en sonuna tatlımızın dik durabilmesi için puding'e batırılmamış 1'er bisküvi koyuyoruz. Üzerini de kaplayacak yeterince pudingi yaydıktan sonra hala pudinginiz kalırsa onu kaseye alın, fazlası tatlıda güzel görünmüyor. 
Üzerini streç filmle kaplayıp mümkünse 1 gece dinlendirin. Ertesi gün servis tabağına alıp verev keserek servis edin. 

*Bu bekleme safhası çocuklar için çok zor oluyor. Tatlıyı bitirince kuzum, şimdi pişircek miyiz dedi, hayır soğutcaz dedim. Offf bütün güzel şeyleri de hep beklemek gerekiyor diye isyan etti... 
*Tıpkı hayat gibi öyle değil mi, bekliyorsunuz bekliyorsunuz bir türlü gelmiyor; ne zaman ki beklemeyi bıraktınız, hoop karşınızda :))) 
*Tatlı sürprizlerle dolu pazarlar diliyorum ...



1 yorum:

  1. Betty neden eski usul olan puskevitleri diz sonra üstüne puding koy usulünü yapmadık

    YanıtlaSil