10 Mayıs 2013 Cuma

Kabak Tadı Vermeyen Pratik Kabak



Benim gibi, eskimeyen bir dostla keyifli bir gün geçirdikten sonra eve geldiniz, ne pişirsem acep diye daha yolda kurmaya başladınız... Buzdolabında 2 tane boylu poslu kabakla göz göze geldiniz. Aaa ben geçen gün aylindendenemeler.blogspot.com 'da çok güzel bir kabak görmüştüm, herşeyi ocağa koy, unutgillerden, onu yapsam ya dediniz. Ay ne güzel dediniz.. Bu keyifli güne de mutfakta azıcık vakit geçirip şahane bir lezzete ulaşmak yakışırdı.. Aylin hanım'a teşekkür ederim elbette :)
Biz anne-kız pek severiz kabağı. Kabak tadı verdin deyimi nerden çıkmış bilemiyorum ama kabağın tadından oldukça memnunuz. Hoş bir zeytinyağlı, içine koyduğumuz 5 tane kesme şeker beni ilk başta endişelendirdiyse de tarife uymayı tercih ettim ve bu hafif tatlımsı kıvam kabağa pek yakıştı. Yalnız bir daha sefere 1 çay bardağı zeytinyağını 1-2 parmak azaltabilirim. Kabak küllerinden doğdu bu ara, öyle yaratıcı kabak tarifleri görmekteyim ki yürü be kabağım demek istiyorum :) Aranız kabakla limoniyse böylesini de deneyin bakalım, yok gayet iyi anlaşıyorsanız zaten bir de böyle denersiniz..

Malzemeler:
2 iri kabak ( 470 gr geldiler)
1 iri kırmızı kapya biber ( ince ince doğranmış)
1 domates ( küp küp doğranmış)
1 küçük soğan ( küp küp doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı (1-2 parmak azaltabilirsiniz bu ölçüler için)
1 su bardağı su
5 tane kesme şeker
Tuz
İsterseniz üzerine ince kıyılmış dereotu

Yapılışı:
Kabaklarımızın kabuklarını kazıyoruz. Eğer incecik kabaklarınız varsa halka halka, benimkiler gibi besili kabaklarınız varsa yarım ay yarım ay doğruyoruz. (Ben ince ince doğramayı tercih ettim). Bir pilav tenceresine alıyoruz. Üzerine biber, domates ve soğanı yayıyoruz. Henüz ocağı açmadık, belirtmek isterim :) Zeytinyağı, tuz, şeker ve suyu da ekleyip kısık ateşte kabaklar lokum olana kadar pişiriyoruz. Arada tencereyi sallayın kaşıkla karıştırmak yerine. Sonrasında biraz dinlendirip dereotu ve yoğurtla servis ediyoruz.
*İşte bu kadaaarr, mutfağı ne kadar seversek sevelim bazen canımız orada fazla kalmayı istemiyor. Hem pratik, hem sağlıklı derseniz işte budur. 

*Eskimeyen dostlarla her dem tazelendiğimiz doğrudur. Dost biriktirebilmek gerçekten çok mühim. Kim olduğunuzu bilen, size sizden daha fazla inanan o kıymetlilerin hayatınızdan eksilmemesini diliyorum...

2 yorum:

  1. ÇOK SEVERİM KABAK YEMEĞİNİ,ELLERİNİZE SAĞLIK,ÇOK GÜZEL BİR TARİF OLMUŞ..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, ben de çok seviyorum :)

    YanıtlaSil