22 Mayıs 2013 Çarşamba

Muzlu, Kuru Meyveli Unsuz Muffin



Bu kek tamamen evde kalmış malzemeleri değerlendirme kekidir. Milyonlarca değişik şekle soktuğum elde çırpılan muffin tarifimin değişik bir şeklidir. Çook lezizdir, nemlidir, yumuşacıktır. İçeriğinde un yoktur. 
Kek pişirmeyi seviyorum. Muffin şeklinde yapınca servisi de yemesi de daha kolay oluyor. Rengarenk ve cıvıl cıvıl muffin kağıtları her yanı sarmışken bu muffin çılgınlığı kolay kolay bitmez zaten. Eskiden moda ne kadar da tek tipmiş değil mi? Herkesin gençlik resimleri benzer döşenmiş, hemen hemen aynı aksesuarlarla dekore edilmiş evlerde çekilmiştir. Şimdiyse öyle bir çeşitlilik ve hızlı bir değişim var ki insan yakalayamıyor bile. Yemek takımları, peçeteler, servis aksesuarları inanılmaz renkli ve insanı cezbediyor. Dolaplarımızda iğne deliği kadar yer bırakmama pahasına vazgeçemiyoruz bu rengarenklikten. Elbette benim için de aynı durum geçerli, zaman içinde biriktirdiklerim ve halen iç geçirdiklerimle dolaplarıma sığmaya çalışıyoruz. Hep söylüyorum; tüm evleri kadınlar tasarlamalı. Çünkü hiçbir erkek mantığı bizim sığabileceğimiz dolapları hayal edemez :) Hayatımız renkli, yediklerimiz renkli, yaratıcılığımız renkli öyleyse herkes neden bu kadar mutsuz?
Evet haklısınız bu meseleler burada çözülemeyecek kadar derin.. Ee ne diyelim, son zamanların trend deyişiyle: Keep Calm And Bake A Cake :)

Malzemeler:
1 yumurta
1/2 su bardağı esmer şeker
1/2 türk kahvesi fincanı sıvıyağ ( bu kez becel pratik zeytinyağlı kullandım)
1/2 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı robotta un gibi çekilmiş kabuksuz iç badem
1/2 pkt kabartma tozu
1 orta boy ezilmiş muz
1/2 su bardağı kuru meyve
1 çorba kaşığı karamel sosu ( evdekini kullanma çabasından kondu, şart değil)

Yapılışı:
Bu ölçülerle standart boy 8 muffin elde ettim.
Öncelikle yumurta ve şekeri elde güzelce çırpıyoruz. Tüm diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıyoruz. Kuru meyveleri en son ekliyoruz.  Muffin kağıtlarına 1'er parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırıyoruz. Önceden 170-180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. 

*Az ölçülerle yapılıp çabuk tükenen kekleri seviyorum, böylece hem taze tüketiyoruz hem yenilerini yapmak için fazla beklemiyoruz. Siz daha fazlası için ölçüyü 2 katına çıkarabilirsiniz. Kararmaya yüz tutmuş muzumu atmayıp değerlendirdiğim için de ayrıca çok mutluyum :) Sabırsız kuzunun minik parmakları keke ulaşamadan fotoğraf kareme giriverdi.. Ne kadar küçücük şeylerle devasa mutluluklar yaşıyorlar değil mi?

*Atmayıp değerlendirmek... Günümüz dünyasında ne kadar tuhaf bir cümle.. Herşey böyle kolay ulaşılabilirken bunlarla kim uğraşacak? İnsan ilişkileri bile atıp yenisini almak üzerine kuruluyken... Uğraşan birileriyle yollarınızın kesişmesi dileğiyle.. 




1 yorum: