25 Mart 2014 Salı

Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek



Aynı şehirde olsak da birbirimizi pek sık göremediğimiz çok iyi bir dostum için pişirdim bu nefis keki. Biz ve sonrasında çeşitli tesadüflerle tadan herkes çok beğendi. Sırada buraya gelmeyi bekleyen onca tarif varken hadi tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyerek bu enfes keke biraz torpil yaptım :) Dostlarla şenlenen sofralara bayılıyorum, sohbetin tatlılığı, derinliği sofrayı bambaşka bir yere dönüştürüyor. Peynirden girip onca farklı konudan nasıl çıkıyoruz anlamıyorum ama kesinlikle çok zevkli saatler geçiriyoruz. E sohbet zaten tatlı olunca böyle tatlılara hiç gerek yok ama yine de renkli bir sofrada sohbetin tadı da başka olmaz mı? Derseniz mutlaka deneyin, sonrasında buzdolabında tutun, 2-3 gün içinde kıtır kaplaması yumuşamadan tüketmeye çalışın. Tüketemezseniz sevdiklerinize hediye edin :) 
Bu arada tarifi www.lezzetibol.com'dan aldım, teşekkür ediyorum.

Kek malzemeleri:
3 yumurta
150 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 su bardağı toz şeker
250 gr un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya ( ben kullanmadım)
350 gr küçük doğranmış çilek 

Kıtır kaplama malzemeleri:
1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
50 gr un
30 gr oda sıcaklığında tereyağı
25 gr toz şeker veya esmer şeker ( ben esmer şeker kullandım)
1 çay kaşığı tarçın

Tüm malzemeyi derin bir kapta parmak uçlarımızla karıştırıyoruz.

Yapılışı:
Şeker ve tereyağını mikserle krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Un ve kabartma tozunu da eleyerek ekliyoruz. En son çilekleri ilave edip spatulayla karıştırıyoruz.
20-22 cm'lik kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplıyoruz, kenarlarını yağlıyoruz. Ben 22 cm'lik kalıpta pişirdim. 
Kek hamurunu kalıba boşaltıyoruz. Üzerine kıtır kaplama karışımını yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dk daha sonra dereceyi 160'a getirerek 25 dk daha pişiriyoruz. Kek piştikten sonra hemen fırından çıkarmayıp 15-20 dk daha fırının sıcağında bekletiyoruz. Mutlaka iyice soğuduktan sonra dilimliyoruz. 

*Güzel bir söz okudum geçenlerde; arkadaşlar kendinize vereceğiniz en güzel hediyedir. Öyle değil mi gerçekten? Özenle seçiyoruz birbirimizi ve birbirimize hediye ediyoruz arkadaşlığımızı. Yıllar sadece daha da güzelleştirmek için geçiyor bazı dostlukları. Dilerim hep böyle dostluklar misafir olsun yüreğinizde :)


5 yorum:

  1. ben şahsen bizzat kendim yedim çok beğendim hatta aradan geçen 1 hafta içinde yine yiyorum. evet bitmesin diye az az yedim betty. napayım

    YanıtlaSil
  2. Lezzetibol Tijen'i Pazar günleri Beş Çayı programında izliyor musun Kanaltürk'te Betülcüm? Tavsiye ederim, sakin sakin öyle kolaymış gibi anlatıyor tarifleri, mutlaka yapmak istiyorsun:)) Eh tarif Tijen'den, yorum senden olunca, bu kek illa ki güzeldir ablacım:)) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. betty tarifi güzel vermişsin denedim çok güzel oldu. bitek altını az pişirmişim ondan keserken ufalandı ama tadı çok güzel. cheesecake'den bile güzel..

    YanıtlaSil
  4. Pek izleyemiyorum ablacım ama ınstagram ve blogundan takip ediyorum, gerçekten çok başarılı tüm tarifleri. Çok teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  5. Süpersin İlkaayy, afiyeet olsuunnn :))))

    YanıtlaSil