24 Mart 2014 Pazartesi

Lavaş Böreği



Yaz geliyor hafiflemek lazım. Mutfakta yeni tarifler denemek lazım. Peki bu denemeleri yemeden nasıl durabilcez bilmek lazım. Tadımlık ayırıp gerisini sevdiklerimizle paylaşmak lazım. Evet benim hikayem budur. Yapmak, denemek, pişirmek... Terapi, mutluluk, zevk... ne derseniz adına mutfakta yaşadığım budur...
Böyle kendine iyi gelen bir kaçış alanı bulduğunda bunaldıkça oraya kaçmalı insan.. Yaşadığımız ülkede bunalmadan yaşayabilmek mucize, kafayı selamette tutmak lazım...
En sevdiğim öğün kahvaltı, sadece midemi değil ruhumu da doyuruyor. Ne kadar renkli, ne kadar çeşitli o kadar güzel.  Bu pratik mi pratik böreği her türlü malzemeyle deneyebilirsiniz. Ev yapımı lavaşla da hazır lavaşla da yapabilirsiniz. Ben kahvaltı için 2 kişilik hazırladığım kaşarlı versiyonu yazıyorum buraya, siz istediğiniz eklemeleri damak zevkinize göre yapın lütfen.

Malzemeler:
2 adet lavaş
Dilediğiniz kadar rendelenmiş kaşar
İnce dilimlenmiş domates
Dilediğiniz kadar ince kıyılmış maydanoz
2 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Tereyağının 1 tatlı kaşığı ile lavaşın sığacağı bir tavayı yağlıyoruz. Lavaşlardan birini yerleştiriyoruz. Rende kaşar, domates ve maydanozu lavaşın üzerine koyuyoruz. Diğer lavaşı da üzerine kapatıyoruz. Ocağın altını yakıyoruz. Bir spatulayla lavaşın kenarlarına arada hafifçe bastırarak altı kızarana kadar pişiriyoruz. ( Bunu yapma sebebimiz üstteki lavaşın kıvrılıp kalkmasını engellemek, ama domatesleri ezmeden yapmamız gerek) 
Sonra diğer tereyağı parçasını lavaşın henüz kızarmamış olan üst parçasına bir çatalla sürerek tersini çeviriyoruz. Diğer yüzünü de kızarttıktan sonra dilimleyerek sıcak servis ediyoruz. 
Sucuk, sosis, mantar vs ilavesiyle pizza lezzetini yakalabilirsiniz. Ya da ıspanak, pazı vs gibi sebzeleri ince kıyarak sebzeli lavaşlar da hazırlayabilirsiniz.

*İnsan neyi arıyorsa o'dur demiş Mevlana. Aradığınız her şey sizi, siz de aradığınız her şeyi bulun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder