11 Ocak 2014 Cumartesi

Lor Peynirli Muffin



Okul çağında çocuklarınız varsa evde ve yanlarına okulda yemesi için bişeyler koyuyorsanız ya da okul dönüşü atıştırsın diye hazırlamak istiyorsanız işte bu muffinler birebir. İç malzemesi olarak dilediğiniz ekleme ve çıkarmayı yapabilirsiniz. Ispanaklı, pazılı, patatesli vs gibi... 
Yapması öyle pratik ki, çoğu kez en son ana bırakıp sıcak sıcak koyuyorum beslenme çantasına. Tam buğday unu kullanarak daha da sağlıklı hale getirmek de mümkün. Evde kalmadığı için ben beyaz un kullandım. 
Pratik 5 çayı sofralarını es geçtiğimi sanmayın, poğaçayla uğraşacak vaktiniz olmadığında ona yaklaşık bir lezzet elde etmenin en pratik yolu bu tuzlu keklerden geçiyor. Elinizi bile kirletmeden şipşak hazır. 
Zaten gönül yapmak istedikten sonra bahane aramaya ne hacet değil mi? 
Buradaki ölçülerle 8 adet muffin elde ediyoruz, fazlası için ölçüyü arttırmalısınız. 

Malzemeler:
1 yumurta
1/2 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 ajda çay bardağı yoğurt ( hem sulu hem katı kısmından)
1 dolu su bardağı un
1/2 pkt kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1/2 demet maydanoz ( küçük demet)
1/2 demet dereotu ( küçük demet)
1/2 su bardağından 1 parmak fazla lor ( dilediğiniz başka tür peynir de olabilir. Lor fazla yağlı olmadığı ve tadı da çok baskın olmadığı için bizim kuzunun damak zevkine daha çok uyuyor)

Üzerine: Susam ve çörekotu

Yapılışı:
Öncelikle yumurtayı kabaca elde çırpıyoruz. Yoğurt ve zeytinyağını ekleyip yine çırpıyoruz. En son ince kıyılmış yeşillikler olmak üzere tüm malzemeyi ekleyerek hafifçe karıştırıyoruz ve muffin kağıtlarına paylaştırıyoruz. Üzerlerine susam ve çörekotu serpiyoruz.  Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kabarıp hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Kürdan testini lor kullandıysanız bu kekler için de uygulayabilirsiniz. 

*Geçmişin gölgesinden sıyrılıp geçmişi tümüyle affedebildiğimiz huzurlu günler dilerim...

4 yorum:

  1. Betülüm; böyle tüm malzemesi içinde poğaçavari lezzetlere, çöreklere bayılıyorum. Hem kolay, hem de aynı lezzette.. Bir ev hanımı mutfakta başka ne ister, değil mi? Ellerine sağlık ablacım.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ablacım daha ne olsun :) Kuzunun beslenme çantası için hepsi birarada alternatifler çok iyi oluyor. Sağolasın, öpüyorum :)

      Sil
  2. YENİ TARİFLERİNİ GÖRMEK ÇOK GÜZEL.SABIRSIZLIKLA YENİ TARİFLERİNİDE BEKLİYORUM.TUBA

    YanıtlaSil
  3. Sağol canım, eklemeye çalışıyorum :)

    YanıtlaSil