19 Ekim 2013 Cumartesi

Magnolia Puding



Başucunda yepyeni kıyafetlerin, elbette gıcır ayakkabıların, oo erken kalkmış herkes; en sona ben mi kalmışım? Kahvaltı sofrası hazır bile, bu annem geceleri hiç uyumuyor olabilir mi? Hemen giyinmeli, misafirlere kahvaltıda yakalanmamalı. İyi de tüm gece heyecandan uyuyamamıştım zaten, bu şiş gözlerle mi şeker topluycam? Bu bayram harçlıklara zam yapıldı mı acaba? Nicedir almayı beklediğim oyuncağı alabilecek miyim? Daha büyük bi çantayla çıkmalı bayram gezmesine, şekerlerim sığmıyor sonra... 
El öpenlerin çok olsun evladım, Allah nice bayramlara sağlıkla kavuştursun inşallah. 
Bu cümlelerden kaçı hatıralarınızda yer alıyor? Ne çok şekil değiştirdi artık bayramlar değil mi? Burada yazanların çoğu belki yabancı pek çoğumuza. O güzel duaların anlamını büyüdükçe anlıyor insan. Küçükken sanki Çinceymiş  gibi bir anlam veremediğim, ağızlardan bir örnek çıkan o güzel duaları söylerken buluyorum kendimi... Bu tarifle ne kadar uyumsuz gibi görünse de yazdıklarım; yeni neslin füzyonu deyip gülümseyiverin olmaz mı? 
Büyüdükçe o heyecanı duyamıyor insan, çocukken herşeyi iliklerimize kadar hissederek yaşıyoruz. Çocuklara elden geldiğince yaşatmalı bu kıymetli duyguyu, tatile de 2. Gün gideriz olmaz mı? Çocukluğumuz bir an önce büyüme isteğiyle geçerken şimdilerde çocuk olmayı özlüyor oluşumuz ne tuhaf... Herkes genç ve sağlıklıyken, aile büyüklerimiz fotoğraflarda en güzel gülümsemeleriyle poz verirken belki büyüme hayallerindeydik. Geçmiş bayramdan bu bayrama sağlıkla kavuşamayan ne çok sevdiğimiz var belki... Uzaklıkları katlanır yapan da bu teselli değil mi? En azından sağlıklı diye avutmak kendini, dindirmez belki sızıyı ama diğer ihtimalden güzel değil mi? 
Geç kalmış bir bayram tebriği; bir rivayete göre New York'un Magnolia Bakery'sinden çıkan bu lezzetle tatlılıkla ulaşsın yüreklere. Tarif Mutfakta Feyza Var 'dan. Çok teşekkür ediyorum bu muhteşem tarif ve bugüne dek deneyip hep memnuniyetle sonuçlanan diğer tüm tarifleri için :) 

Malzemeler:
1 lt. Süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 pkt vanilya ( ben kullanmıyorum)
1 küçük pkt bebe bisküvisi
Çilek/muz ( ikisini birlikte yada ayrı ayrı kullanabilirsiniz)
1 kutu krema (200 ml)

Yapılışı:
Süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir çırpıcıyla karıştırarak ocakta muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Sonra soğumaya bırakıyoruz.
Bisküvileri rondoda çekerek un haline getiriyoruz.
Meyveleri istediğimiz gibi doğruyoruz.
Muhallebi soğuyunca kremayı ekleyerek mikserle çırpıyoruz. 
Kuplara önce 1 kaşık bisküvü döküp düzeltiyoruz. Arzuya göre çilekleri dikey olarak kupların kenarlarına dizerek biraz muhallebi döküyoruz. Biraz daha bisküvi döküp muzları diziyoruz. Yine biraz muhallebi döküp en üste bisküvi koyuyoruz. Tüm kupları bu şekilde hazırlayıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Sadece muzla da yapabilirsiniz, ben o şekilde yaptım. En üstü çilek, çikolata vb ile süsleyebilirsiniz. 
Bu ölçülerle 6 kup tatlı elde ediyoruz. 

*Allah nice bayramlara sağlıkla kavuştursun, el öpenleriniz çok olsun :)))




4 yorum:

  1. Tarif kendini gösteriyor Betülcüm.. İlla ki çok lezzetlidir eminim. Senin o nefis ananaslı pastanda kullandığın muzlu bebe bisküvileriyle daha da mükemmel olabilir, ne dersin? Ellerine sağlık ablacım.. Bayramın kutlu olsun, tüm ailene sağlıklar diliyorum canım kardeşim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım, nasıl da kalplerimiz bir. Ben de yaparken aynı şeyi düşündüm. Bi dahakine öyle deneyeyim dedim :) Çok teşekkür ederiz, ben de ailece bayramınızı kutluyorum, çok öpüyorum...

      Sil
  2. Rica ederim. Ellerinize sağlık! Ben sizi sosyal medyadan tanıyor muyum acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feyza Hanım, hoşgeldiniz bloguma :) Evet, instagram'da nilumilu olarak zevkle takip ediyorum sizi. Tekrar çok teşekkürler güzel tarifleriniz için :)

      Sil