19 Ağustos 2013 Pazartesi

Kremşantili Kek



Bloguma uzun aralar verdiğimin farkındayım ve bunun için beni takip eden herkesten özür diliyorum. Tatsız günler geçiriyoruz hepimiz, dünyada olup bitenleri dehşetle izlemekten başka elimizden gelen birşey yok. Kendi dünyamda ise babamın geçirmiş olduğu trafik kazası neticesinde sıkıntılı günler geçirmeye başladık. Umarım bekleyişimizin sonu hayırlara ulaşır. 
Tatlı bir tarifle bir nebze olsun tatlı birşeyler düşünelim istedim, yapalı oldukça uzun zaman oldu. Paylaşmak bu tatsız günlere kısmetmiş. Pazarlarda yaz portakalı bulursanız belki bu kışa yakışır kekle serin bir nefes alabilirsiniz. Üzerindeki portakal yerken kızıma ve bana hiçbir acılık vermedi, lakin kardeşim portakalı acı buldu. Baştan uyarayım belki kabuğunu soyarak kullanmak suretiyle önlem almak istersiniz. 
İnsan yanıbaşına düşen acılarla derin düşüncelere savruluyor. Aslında bu gerçeği hayatın her anında akılda tutabilmek eminim birçok tatsızlığı hiç yaşanmadan ortadan kaldıracaktır. Ama yaratılışımız gereği bunu hayatımızın ortasına yıldırımlar düşmesi neticesinde hatırlayabiliyoruz. 
Fazla uzatmadan tarife geçiyorum, lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
Unutmadan, bu tarif bir mutfaksırları tarifidir. Nilay hanım'a çok teşekkür ediyorum her biri birbirinden müthiş tarifleri için...

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
150 gr margarin veya tereyağı ( eritilip oda sıcaklığına getirilmiş)
1/2 su bardağı portakal suyu ( orjinal tarifte greyfurt suyu var)
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 pkt toz krem şanti
1 pkt kabartma tozu
1 küçük portakal ( tarifte mandalina var)
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz ( benim ilavemdir, koymayabilirsiniz)

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Yağ ve toz halindeki krem şantiyi ekliyoruz. Portakal suyu ve unu ekleyerek 1 dk çırpıyoruz. Kabartma tozunu da ekleyip 30 sn kadar karıştırdıktan sonra yağlanmış ve tabanına ince ve yuvarlak olarak dilimlenmiş portakal veya mandalinayı ortaya denk gelecek şekilde dizdiğimiz baton kalıba karışımı döküyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dk pişiriyoruz. Kalıbımız tamamen soğuyunca ters çeviriyoruz. 

*Şantiden dolayı ipeksi dokulu bir kek oluyor, en az bir kez denenmeli.

*Sevdiklerimizi en son görüşümüz ne zaman asla bilemeyiz, hayat birşeyleri ertelemek için oldukça kısa, bir kez daha hatırlamış olalım... Keyifli ve sağlıklı haftalar olsun...



2 yorum:

  1. Ah Betülcüm; babanın durumunu ben de merak ve endişeyle takip ediyorum inan:( Allah yardımcınız olsun, tez kendine yetebilir duruma gelsin inşallah.. Keke diyecek hiç birşey yok, nefis.. Ellerine sağlık ablacım.. Arada haberleşelim n'olur..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim ablacım. Durum aynı, Allah yardımcımız olsun inşallah, bir süre yatağa bağımlı olacak sonrasında kalkar inşallah... Çok sağol...

    YanıtlaSil