18 Nisan 2013 Perşembe
Zeytinyağlı İç Bakla
Sevmeyeni daha çok olan bir sebze daha... Oysa ne kadar şifalı... Kansere yakalanma riskini azaltan, insülin seviyesini düzenleyen, kötü kolesterolü düşüren bir şifa deposu. Neden sevilmediğini pek anlayamasam da kızımla beraber zevkle yiyebildiğim bir sebze olduğu için buraya da en taze haliyle gelsin istedim. Tazesi ayrı lezzetli, bu içi ayrı... Bazen bazı sebzeleri ne kadar da zevkle yiyoruz, canımız çeke çeke... Belki de vücudumuzu dinlemek lazım ara sıra, neye ihtiyacı varsa ona yönlendirebiliyor bizi... En çok sevdiğiniz sebzeleri bile bazen gözünüz görmek istemeyebilirken hep kaçındığınız kimi sebzeleri zevkle yerken bulabilirsiniz kendinizi. Benim favayla böyle bir ilişkim var mesela. Çok nadir olarak muhteşem yapılmışına denk geldiğimde zevkle yerken genelde tercih etmiyorum pek. Baklaya bayılırken üstelik... Ne kadar tuhaf bir varlık insanoğlu değil mi? Baştan ayağa çelişkiler yumağı... Hayatta yapmam dediğiniz her şeyi günün birinde yapabilirsiniz. Ne yiyip ne içtiğimiz kadar ağzımızdan çıkanlara da dikkat etmek gerek. İçimizi sadece yediklerimizle temiz tutamayız çünkü, içimizin her daim tertemiz kalması için fazlalıklardan arınıp gereksiz yükleri taşımaktan vazgeçebilmeliyiz. Sonrası için bahara sebzeli başlangıcımıza devam edip baklamızı pişirelim :)
Malzemeler:
1/2 kg taze iç bakla
1 soğan
1 yemek kaşığı un
1 limon
3 su bardağı su
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Soğanı minik, yemeklik doğruyoruz. Zeytinyağında biraz kavuruyoruz. Yıkanmış baklamızı ekleyerek ikisini biraz çeviriyoruz. Un, limon suyu ve suyu çırpıp pürüzsüzleştiriyoruz. Baklaların üzerine gezdirip, şekerini serpiştiriyoruz. Düdüklüde işareti çıktıktan sonra 15 dk, yada tencerede baklalar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Tencerede pişirirseniz su azaldığında baklalar hala pişmemişse su ilavesi yapabilirsiniz. Piştikten sonra servisten önce ince kıyılmış dereotu serpiyoruz.
* Dilinizden daima keşkesiz cümleler çıkmasını dilerim. Hayatınızdan ve sofranızdan
"İYİKİ" ler hiç eksik olmasın. Ve birgün iyiki bu yemeği yaptım diyin :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder