Bu tarif benim için yemek kitabı değil mutluluğun kitabı olan Selin Kutucular'ın İstanbul Sofraları adlı kitabından. Sadece tariflerini değil mutlu sofralarını da anlatan bu kitabı can sıkıntısıyla boğuşurken açıp kendinizi o mutlu sofraların bir parçası gibi hissedebiliyorsunuz. Sonrasında mutfağa girip bu enfes kurabiyeleri yaparak kendi mutlu sofranızı şenlendiriyorsunuz. Mutlu sofraların mimarları iş başına :)
Malzemeler:
125 gr yumuşak tereyağı
120 ml pekmez
120 gr kahverengi şeker ( ben beyaz kullandım)
1 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz karanfil
1 tatlı kaşığı yenibahar( ben kullanmadım)
Yapılışı:
Şeker, pekmez ve tereyağını mikserle krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz. Tuz ve yumurtayı ekleyip 2 dk daha çırpıyoruz.
Tüm kuru malzemeleri karıştırıyoruz ve yumurtalı karışıma önce mikser yardımıyla sonra elle yavaş yavaş ekliyoruz. Streç filme sarıp 15 dk buzdolabında bekletiyoruz.
4-5 mm kalınlığında açıp istediğimiz kalıplarla şekillendiriyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirip önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra dilediğimiz gibi süslüyoruz.
*Şekli deforme olmayan, şeker hamuruna oldukça müsait bir kurabiye bu.
* Unu her zaman dikkatli ve azar azar eklemekte fayda var, markasına göre kullanacağımız miktar değişebiliyor çünkü.
* Kurabiyeleri çok ince açmazsak yumuşak kurabiyeler elde ediyoruz ki bu, kızımın ve benim her zaman daha zevkle tükettiğimiz bisküvi gibi sert olmayan kurabiyeler demek.
*Baharatlar gözünüzü korkutmasın, pişerken yayılan koku ve yerken aldığınız aroma sizi şaşırtacak.
*Ve işte kızımın süslediği enfes kurabiyeler :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder