20 Şubat 2014 Perşembe

Bonibonlu Kurabiye




Bazen insanın içi dolar dolar ama neyi nasıl anlatacağını bilemez, nerden başlayacağına karar veremez. En iyisi susayım der kabuğuna çekilir oturur.
Verdiğim uzun araların sebebi budur. Neyi nasıl anlatsam nerden başlasam bilememekten  arada olan birikmiş güzel tariflere olur. Belki de kimi vakit direk sadede gelmektir olması gereken. Ee pek tatlı ise zaten konu uzatmayalım madem;
Tarif Ardanın Mutfağından.

Malzemeler:
115 gr. Oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker ( ben yarım su bardağından çok az fazla kullandım)
1,5 subardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı pekmez
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya ( kullanmadım)
1 tutam tuz
2-3 avuç damla çikolata ( 2 avuç kullandım)
2-3 avuç bonibon (2,5 pkt kullandım)

Yapılışı:
Yağ ve toz şekeri ister çatalla ister mikserle çırpıyoruz. Pekmez ve yumurtayı ekleyip iyice yediriyoruz. Tuz, un, kabartma tozu ve kullanıyorsanız vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Damla çikolataları ekleyip yeniden karıştırıyoruz. 

Bu noktada yapış yapış bir hamurumuz olacak, normaldir, un eklemeyelim. Zaten ellerimizle hamura hakim olmamız mümkün olmadığından 2 tatlı kaşığı yardımıyla küçük toplar yapıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak diziyoruz. Bu kurabiyeler pişerken oldukça yayılıyorlar o yüzden aralıklı dizmek önemli. Aralıklı dizmiş olmama rağmen bazıları yapıştı ve yukarıdaki görüntü ortaya çıktı :) Yani kurabiyelerin birbirine yapışması bazen o kadar da kötü birşey değil :) 
180 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dk arası pişiriyoruz. Fırından çıktığında oldukça yumuşak ve kırılgan olacaktır. Tamamen soğumadan sakın tepsiden ayırmaya çalışmayın.

*Bu aralar Nil Karaibrahimgil'in "Kanatlarım Var Ruhumda" şarkısı dolandı dilime. Bu vesileyle kimi zaman ayaklarımızı dermansız bırakıp kimi zaman dünyayı başımıza yıkarak  ruhumuza kanat taktıranlara, bu kanatları farketmemize vesile olanlara selam olsun demek isterim, iyi ki varlarmış :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder