23 Temmuz 2013 Salı

Ahtapot Spagetti



Bugün her ne kadar çocuklara daha çok hitap eden bir yemek olsa da büyükleri de cezbedecek pratik mi pratik bir makarna pişirmeye ne dersiniz? Yani şu makarna için destan yazılsa yeridir. Hem kurtarıcı, hem pratik, oldukça da doyurucu. Her yemekle uyum içinde sofraya gelir, her damak zevkle tüketir. İnternette dolanırken resimlerini gördüğüm ve anında denemeye karar verdiğim bir makarna bu. Yapalı oldukça fazla zaman oldu, paylaşmak anca bugüne kısmetmiş. Artık sosis ve türevlerinden hepimiz mümkün olduğunca uzak duruyoruz. Denetimler ve cezalar arttırılmış olsa da o kuşku içimize bir kez yerleşti mi malesef kolay çıkmıyor. Yine de tüm bunlar kırk yılda bir de olsa tüketmemiz için engel olmasa gerek. Tüm tarifleri her şeyiyle ölçülendirerek vermeye çalışsam da bu tarif için bunu yapamayacağım. Zaten o kadar kolay ve pratik ki ölçüye ihtiyaç duymayacaksınız bile. Kızımı çok sevindirip coşkuyla yemesine vesile olan bu spagettiyi ben de zevkle yedim doğrusu. 
Haftasonu mutfaktan hızlıca kaytarmak için, tatil dönüşü yemek stresini azaltmak için, belki sadece minikleri gülümsetmek için bu yemeği denemelisiniz. 
Hayatın keyifsizlikleri ve acı sürprizlerinden nasıl ki kendimizi sakınarak korunamıyorsak sağlıklı beslenmeyi de takıntı haline getirerek sağlıklı kalamıyoruz sanırım. O yüzden benim benimsediğim beslenme stili ağırlık olarak sağlıklı yemekler ve pişirme şekilleri olsa da ara sıra kendimize küçük kaçamaklar yapma hakkı tanımak da hakkımız. Nefsimizi ara sıra kandırmak bünyemizde fazlaca bir hasar bırakmaz sanırım. 
Kendinize ve çevrenize bu hakkı tanıdığınız günler için buyrun tarifimiz:

Malzemeler:
Dilediğiniz miktarda spagetti ( ortadan 2'ye kırılmış)
Dilediğiniz miktarda sosis ( spagettilerden daha küçük kesilmiş)
Tereyağı, zeytinyağı
Makarnaları haşlamak için yeterince su

Yapılışı:
Her bir sosise 6-7 spagettiyi batırıyoruz. Her 2 ucundan eşit mesafe bırakmaya gayret ediyoruz. Kaynamış tuzlu suda bu sosisli makarnalarımızı haşlıyoruz.
Sonrasında süzerek biraz tereyağı ve zeytinyağı karışımında soteliyoruz. 
Ketçap veya yoğurt eşliğinde, miniklerin yüzündeki o kacaman gülümsemenin tadını çıkararak servis ediyoruz.

*Bu tarif pişip beklemeye müsait olmayan bir tarif, o yüzden mutlaka bekletmeden yiyin.

*Malzemesi az ve öz, yapılışı bu kadar basit tariflere rastladıkça denemeli. Küçük mutluluklar yaratma fırsatını hep değerlendirmeli... 

*En küçük emeklerinizin bile hayatta hep kocaman karşılıklar bulmasını diliyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder